sebass

My 2009 Lancer Gts Turbo Build

59 posts in this topic

sounds like im waiting a few years and finding an evo or sti. thanks for the help!

Since you are in the east coast, do you know of any shop who would help tune a GTS with evo or ralliart setup? tuning is what is stopping most people in my opinion.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since you are in the east coast, do you know of any shop who would help tune a GTS with evo or ralliart setup? tuning is what is stopping most people in my opinion.

Where exactly are you? The best one I've heard of is outside of Boston about 3 hours from me. Kaizen tuning. I have yet to get tuned. I think they run about $500 for lancers.

Sent from my XT1254 using Tapatalk

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

right now I am in NYC. so i guess its the same drive time from here too. Do they tune for basic exhaust and header upgrades too?

also do you guys have any info on those WORKS brain flashes?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys, can you talk together in private. Thanks!

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everythig fit ok with minor mods. You can tune the lancer ecu but you'll have p0365 code and your mivec will not work.

Hi Sebass, any idea why would the cam position sensor fault come out since your not really touching mods on the head? I'm trying out a boost project on a 4b11 and plan to reuse my stock gt ecu with a tune flash. Will I get this error too?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you use your stock ecu with evo x rom, you'll get à P0365 code. To get rid of this code, you will need to modify your stock rom. I think it's easier to use the evo x ecu.

Envoyé de mon SAMSUNG-SGH-I747 en utilisant Tapatalk

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good

On 24/5/2558 at 7:29 AM, sebass said:

Everythig fit ok with minor mods. You can tune the lancer ecu but you'll have p0365 code and your mivec will not work.

Nice  project 

P0365 is about Camshaft Position , But you did not change the engine  

Why this error code will occur ?

Edit 

Ok i understand it after read above comment

P0365 will occur if flash EVO X rom to Stock rom . Is it correct ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

You get it when you flash Evo X ROM on a Lancer ECU - the Lancer ECU reads the camshaft position sensor in a different phase. This is the only error that can not be turned off with software patch, but not the only error you will get  the Lancer ecu misses also IAT2 sensor and boost solenoid sensors connections too, but thse can be turned off. the P0365 turns off your mivec so you will be flowing less air.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/19/2015 at 1:46 PM, sebass said:

Here is my 2009 Lancer GTS 2.4l 5 speed Turbo Project:

Parts installed:
Caliber srt4 Pistons and Rods + Rod Bearings
Caliber srt4 Cylinder Head Gasket
Evo X ARP Head studs
Evo X ECU
Evo X turbo and manifold
Evo X Injectors
Evo X Fuel Pump
Evo X Intercooler and piping
Evo X modified down pipe
Evo X top radiator hoses
Clutch Masters FX400
Evo X Blow Off Valve
Kinugawa Evo X Waste gate actuator with 1.2 bar spring
Ralliart modded air Intake
K&N air filter
Custom 2.5" exhaust with stock muffler + Electric Cutout.

DSC00371_zps19920978.jpg

Engine bay
DSC00188.jpg

317HP @ 5215 rpm and 356lbft @ 4156 rpm with Virtual Dyno
Dyno26july2013-217HP356TQ_zpsd517c90f.jp

Engine removed
DSC00830.jpg

Starting desassembling
DSC00831.jpg

Oil pan removed
DSC00834.jpg

Bridge removed to access the connecting rods
DSC00835.jpg

New Dodge Caliber srt4 pistons/rod on the left. Look at the difference on thikness of the rod...
DSC00837.jpg

Top of the pistons
DSC00840.jpg

New pistons and ARP studs installed
DSC00872.jpg

New cylinder head gasket
DSC00873.jpg

Evo X turbo with Kinugawa Actuator
DSC00832.jpg

Turbo installed with manifold
DSC00880.jpg

New Spec clutch installed, I replaced later on with a Clutch Masters FX400. The Spec clutch was not able to support 350lb of torque.
DSC00881.jpg

DSC00882.jpg

DSC00883.jpg

DSC00884.jpg

Engine ready to be installed
DSC00887.jpg

Engine back into the car
DSC00829.jpg

DSC00828.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm84/the_fish007/DSC00031.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm84/the_fish007/DSC00035.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm84/the_fish007/DSC00037.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm84/the_fish007/DSC00036.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm84/the_fish007/DSC00032.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm84/the_fish007/DSC00025.jpg

Which pistons spec did you use?? 

Spec A 

Spec B 

Spec C 

thankyou

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now